De mobiliteitscommissie, milieuraad en de Raad voor Lokale Economie van Vorselaar slaan de handen in elkaar en pakken uit met de actie 'stappen en trappen. Met de actie willen ze iedereen uit Vorselaar aanzetten om in de gemeente de boodschappan te voet of met de fiets te doen.

Vorselaar doet als groene gemeente al jaren mee met fiets- of voetgangersvriendelijke acties zoals o.a. 'Met belgerinkel naar de winkel'. Omdat op deze actie de laatste jaren wat sleet kwam te zitten, wilden ze die acties in Vorselaar een beetje restylen. De actie kreeg nog meer een Vorselaarse inslag. Zo werken 42 van de 48 handelaars in de gemeente mee. De mobiliteitscommissie vond in de milieuraad en in de raad voor lokale economie 2 gemotiveerde partners. Hun respectievelijke voorzitters stonden model voor de leuke, eigentijdse affiche om de actie aan te kondigen.

Trappen en stappen om je boodschappen

Elke klant van een Vorselaarse winkel krijgt bij zijn bezoek een sticker die hij op een spaarkaart kan plakken. Bij 10 zegels is de kaart vol en begin je gewoon aan een volgende kaart. De volle kaarten worden bij de handelaars in de bus gestopt. Uit alle volle kaarten worden een aantal winnaars getrokken waaronder 3 geldprijzen worden getrokken: 75, 50 en 25 euro. Die worden uitbetaald in Vorselaarse kadocheques. Daarnaast schenken de Vorselaarse handelaars zelf nog heel wat prijzen. De actie loopt gans de maand mei. In juni worden met de jaarmarkt de winnaar getrokken.